Eggplant Parmigiana

Bahan-bahan ( 4 orang )

1-2 cawan sos Bolognese
2 biji terung bulat (eggplant)
Parutan keju Mozzarella
NOTA : Sy guna leftover sos bolognese seperti dalam resipi Spaghetti Bolognese saya. Boleh juga beli sos yang dah siap seperti Prego etc
Cara-cara

 Potong terung bulat nipis-nipis dan goreng hingga keperangan dan naik bau.
 Susun terung dalam bekas tahan panas (oven) dan kemudian ratakan satu lapisan sos tomato. Teruskan melapis hingga semua terung dan sos habis.
Akhir sekali, taburkan keju mozzarella dan bakar dalam oven 180 darjah Celcius hingga keju cair dan keperangan.
Hidang panas-panas sebagai menu minum petang. Selamat mencuba!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment