Bahan-bahan ( 3-4 org makan )
250g Spaghetti (direbus ikut arahan dkt pek) nak guna pasta lain pon bley. penne ke macaroni ke...
Dada ayam (ambil isi dan potong kiub)
5-6 biji Bawang Putih (hiris)
1 Kiub pati ayam (or chicken stock sendiri)
Lada Hitam (cracked atau coarse)
1 cawan air
Garam sekup rasa
Cara-cara
Tumis bawang putih dengan minyak masak or olive oil sampai naik bau.
Masukkan isi ayam (kalau nak lg jimat tak payah letak.)
Lepas tu masukkan air panas atau air rebusan spaghetti.
Letak kiub pati ayam. (kalau pakai home-made chicken stock skip no.3)
Masukkan spaghetti, gaul.
Masukkan garam dan lada hitam. Gaul sekejap, rasa dan terus boleh hidang.
nasi udang
-
bahan- bahan
2 cawan beras(basuh dan toskan)
2 cawan udang basah(rebus dan dicincang)
3 cawan air rebusan udang
1/4 cawan minyak masak
1 sudu tepung jagun...
12 years ago
0 comments:
Post a Comment